Kanyaróval fertőződött meg egy betegszállító Szombathelyen

Egészségügy
2019 április 17., 12:24

Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött meg az a betegszállító, aki a szombathelyi Markusovszky Kórházban a munkája során korábban egy valószínűleg Kazahsztánban megbetegedett (azóta már gyógyultan távozott) beteggel érintkezett – közölte az MTI-vel Káldy Zoltán, az intézmény orvosigazgatója.

Azt mondta, a kollégájuk jól van, a hazaengedését a napokban tervezik, újabb beteg „nincs a látókörükben”.

Emlékeztetett, hogy a megelőzés érdekében látogatási tilalmat vezettek be a kórház infektológiai osztályán, az előírásoknak megfelelően elkülönítették mindkét kanyarós beteget, és védőoltást adtak be azoknak, akik érintkezhettek velük.

Stánitz Éva megyei tisztifőorvos közölte: a vírusfertőzést laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, és a kórházzal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket. A járványveszély elhárítása érdekében az elmúlt napokban 67 embernek adtak védőoltást. Ők vélhetően kapcsolatban kerültek valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.