Kanyaróval fertőződött meg egy betegszállító Szombathelyen

2019 április 17., szerda 12:24
45

Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött meg az a betegszállító, aki a szombathelyi Markusovszky Kórházban a munkája során korábban egy valószínűleg Kazahsztánban megbetegedett (azóta már gyógyultan távozott) beteggel érintkezett – közölte az MTI-vel Káldy Zoltán, az intézmény orvosigazgatója.

Azt mondta, a kollégájuk jól van, a hazaengedését a napokban tervezik, újabb beteg „nincs a látókörükben”.

Emlékeztetett, hogy a megelőzés érdekében látogatási tilalmat vezettek be a kórház infektológiai osztályán, az előírásoknak megfelelően elkülönítették mindkét kanyarós beteget, és védőoltást adtak be azoknak, akik érintkezhettek velük.

Stánitz Éva megyei tisztifőorvos közölte: a vírusfertőzést laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, és a kórházzal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket. A járványveszély elhárítása érdekében az elmúlt napokban 67 embernek adtak védőoltást. Ők vélhetően kapcsolatban kerültek valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt