Kanyaróval fertőződött meg egy betegszállító Szombathelyen

Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött meg az a betegszállító, aki a szombathelyi Markusovszky Kórházban a munkája során korábban egy valószínűleg Kazahsztánban megbetegedett (azóta már gyógyultan távozott) beteggel érintkezett – közölte az MTI-vel Káldy Zoltán, az intézmény orvosigazgatója.

Azt mondta, a kollégájuk jól van, a hazaengedését a napokban tervezik, újabb beteg „nincs a látókörükben”.

Emlékeztetett, hogy a megelőzés érdekében látogatási tilalmat vezettek be a kórház infektológiai osztályán, az előírásoknak megfelelően elkülönítették mindkét kanyarós beteget, és védőoltást adtak be azoknak, akik érintkezhettek velük.

Stánitz Éva megyei tisztifőorvos közölte: a vírusfertőzést laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, és a kórházzal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket. A járványveszély elhárítása érdekében az elmúlt napokban 67 embernek adtak védőoltást. Ők vélhetően kapcsolatban kerültek valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.