Oleg Gyeripaszka pert indított az USA ellen a személyét sújtó szankciók miatt

külföld
2019 április 17., 07:19
comments 51

Oleg Gyeripaszka, a talán legismertebb orosz oligarcha bepereli az Egyesült Államokat, írja a a Financial Times. Gyeripaszka maga számolt be erről a lapnak. Az oligarcha a személye ellen hozott amerikai szankciók miatt perel, mert az jelentős károkat okozott neki.

Gyeripaszka szerint teljesen megalapozatlanok az ellene hozott szankciók, önmagát amerikai belpolitikai játszmák áldozatának tartja. Ez sajátos olvasata a történteknek, tekintettel arra, hogy ellene két párti támogatással, csaknem egyhangúlag hozott szankciókat az amerikai törvényhozás a Krím 2014-es megszállásában és a 2016-os salisbury merényletben játszott szerepe miatt, hat másik orosz üzletemberrel egyetemben hozott szankciókat a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozásban is aktív szerepet játszó Gyeripaszka ellen.

"A törvényhozás több vért akar ... de a törvényhozásnak fogalma sincs róla, hogy mi folyik Oroszországban, vagy bárhol másutt a világban. Nincsenek tények, nincsenek alapok, csak mocskos hazugságok" - mondta a Financial Timesnak Gyeripaszka, aki magát "a félretájékoztatott" törvényhozók "vendettája" áldozatának érzi.

Az interjúban Gyeripaszka bejelentette, hogy hatszázezer dolláros alapot hoz létre újságíróknak, akik kiderítik, hogy mi a valódi oka az ellene hozott szankcióknak. (Via The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.