Oleg Gyeripaszka pert indított az USA ellen a személyét sújtó szankciók miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Oleg Gyeripaszka, a talán legismertebb orosz oligarcha bepereli az Egyesült Államokat, írja a a Financial Times. Gyeripaszka maga számolt be erről a lapnak. Az oligarcha a személye ellen hozott amerikai szankciók miatt perel, mert az jelentős károkat okozott neki.

Gyeripaszka szerint teljesen megalapozatlanok az ellene hozott szankciók, önmagát amerikai belpolitikai játszmák áldozatának tartja. Ez sajátos olvasata a történteknek, tekintettel arra, hogy ellene két párti támogatással, csaknem egyhangúlag hozott szankciókat az amerikai törvényhozás a Krím 2014-es megszállásában és a 2016-os salisbury merényletben játszott szerepe miatt, hat másik orosz üzletemberrel egyetemben hozott szankciókat a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozásban is aktív szerepet játszó Gyeripaszka ellen.

"A törvényhozás több vért akar ... de a törvényhozásnak fogalma sincs róla, hogy mi folyik Oroszországban, vagy bárhol másutt a világban. Nincsenek tények, nincsenek alapok, csak mocskos hazugságok" - mondta a Financial Timesnak Gyeripaszka, aki magát "a félretájékoztatott" törvényhozók "vendettája" áldozatának érzi.

Az interjúban Gyeripaszka bejelentette, hogy hatszázezer dolláros alapot hoz létre újságíróknak, akik kiderítik, hogy mi a valódi oka az ellene hozott szankcióknak. (Via The Daily Beast)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.