Benzineskannákkal akart bemenni egy férfi a New York-i Szent Patrik katedrálisba

külföld
2019 április 18., 03:41
comments 88

A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines palackkal akart bejutni a templomba - tette közzé a New York-i érsekség.

A katedrális 2019 március 16-án, Szent Patrik napján
photo_camera A katedrális 2019 március 16-án, Szent Patrik napján Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

A későbbi rendőrségi közlemény szerint a kifejezetten zavart idegállapotban lévő férfinál gyufát is találtak. 

Dulakodásra nem került sor, a férfi megadta magát a rendőröknek.

link Forrás

A New York-i rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője, John Miller szerdán későn este sajtótájékoztatón elmondta: az incidens helyi idő szerint valamivel este nyolc óra előtt történt, amikor a templom csaknem tele volt. A férfi bejutott a katedrális ajtaján, de a biztonsági őrök ott feltartóztatták és hívták a rendőröket. Közben a két palackból némi benzin ömlött a templom kövezetére.

Miller szerint korai lenne terrorista indítékot feltételezni, de a nyomozás még tart. (Newsweek, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.