Egyre kevesebb határvadász áll szolgálatba

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Durván csökken a szolgálatba álló, frissen végzett határvadászok száma a déli határon - írja a Népszava. A lap szerint nyolc hónap alatt majdnem a hatodára esett vissza a frissen végzett határvadászok száma, legutóbb hétfőn már csak 22-en álltak szolgálatba a Készenléti Rendőrségnél.

Korábban a megyei rendőrkapitányságoktól vezényeltek át embereket a határ őrzésére, viszont ez nem sokáig volt tartható állapot, hiszen a rendőrségről is egye többen szerelnek le. Ezért kezdtek el külön határvadászokat toborozni, hogy ne a megyei rendőrségek létszámát csökkentse a határőrizet. Ma a rendőrség teljes állománya nagyjából 50 ezres, ebből 36 ezren hivatásosok.

„Az elvándorlásban a 2018-as év csúcsot döntött. Miközben tíz éve még csak nagyjából 200-an hagyták el végleg a pályát, azaz ennyien voltak, akik nem nyugdíjba vagy más rendvédelmi szervekhez mentek, hanem leszereltek, ugyanakkor tavaly már 2000 volt a számuk” - mondta a Népszavának Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

A kormány 3000 új rendőrt szeretett volna toborozni a határvadász alakulatokba, de ennek a számnak végül alig több mint a harmada lett meg. (Népszava)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.