Egyre kevesebb határvadász áll szolgálatba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Durván csökken a szolgálatba álló, frissen végzett határvadászok száma a déli határon - írja a Népszava. A lap szerint nyolc hónap alatt majdnem a hatodára esett vissza a frissen végzett határvadászok száma, legutóbb hétfőn már csak 22-en álltak szolgálatba a Készenléti Rendőrségnél.

Korábban a megyei rendőrkapitányságoktól vezényeltek át embereket a határ őrzésére, viszont ez nem sokáig volt tartható állapot, hiszen a rendőrségről is egye többen szerelnek le. Ezért kezdtek el külön határvadászokat toborozni, hogy ne a megyei rendőrségek létszámát csökkentse a határőrizet. Ma a rendőrség teljes állománya nagyjából 50 ezres, ebből 36 ezren hivatásosok.

„Az elvándorlásban a 2018-as év csúcsot döntött. Miközben tíz éve még csak nagyjából 200-an hagyták el végleg a pályát, azaz ennyien voltak, akik nem nyugdíjba vagy más rendvédelmi szervekhez mentek, hanem leszereltek, ugyanakkor tavaly már 2000 volt a számuk” - mondta a Népszavának Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

A kormány 3000 új rendőrt szeretett volna toborozni a határvadász alakulatokba, de ennek a számnak végül alig több mint a harmada lett meg. (Népszava)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.