Egyre kevesebb határvadász áll szolgálatba

határ
2019 április 18., 4:37
comments 168

Durván csökken a szolgálatba álló, frissen végzett határvadászok száma a déli határon - írja a Népszava. A lap szerint nyolc hónap alatt majdnem a hatodára esett vissza a frissen végzett határvadászok száma, legutóbb hétfőn már csak 22-en álltak szolgálatba a Készenléti Rendőrségnél.

Korábban a megyei rendőrkapitányságoktól vezényeltek át embereket a határ őrzésére, viszont ez nem sokáig volt tartható állapot, hiszen a rendőrségről is egye többen szerelnek le. Ezért kezdtek el külön határvadászokat toborozni, hogy ne a megyei rendőrségek létszámát csökkentse a határőrizet. Ma a rendőrség teljes állománya nagyjából 50 ezres, ebből 36 ezren hivatásosok.

„Az elvándorlásban a 2018-as év csúcsot döntött. Miközben tíz éve még csak nagyjából 200-an hagyták el végleg a pályát, azaz ennyien voltak, akik nem nyugdíjba vagy más rendvédelmi szervekhez mentek, hanem leszereltek, ugyanakkor tavaly már 2000 volt a számuk” - mondta a Népszavának Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

A kormány 3000 új rendőrt szeretett volna toborozni a határvadász alakulatokba, de ennek a számnak végül alig több mint a harmada lett meg. (Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt