Júliusban hétvégenként újra a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

A négy júliusi hétvégén lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat, így az a gyalogosoké lesz július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapesten.

A főpolgármester-helyettes Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatója elején azt mondta: Tarlós döntése értelmében idén is négy nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat, aminek a teljes egésze, így az úttest is közterületté válik.

A főpolgármester-helyettes arra kérte az hídra kilátogatni készülőket, hogy igyekezzenek nem szemetelni, és szólt, hogy továbbra is tilos lesz felmászni híd pilléreire, ezért rácsokat is kihelyeznek majd.

A Valyo - Város és Folyó Egyesület által kezdeményezett Szabihíd projekt első napja a lezárt Szabadság hídon 2017. június 17-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Szalay-Bobrovniczky Alexandra azt mondta, az említett négy hétvégén a híd alapvetően a gyalogosoké lesz, így a kerékpárosoktól azt kérik, hogy a hídon szálljanak majd le a biciklijeikről. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.