Júliusban hétvégenként újra a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

Budapest
2019 április 18., 11:23

A négy júliusi hétvégén lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat, így az a gyalogosoké lesz július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapesten.

A főpolgármester-helyettes Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatója elején azt mondta: Tarlós döntése értelmében idén is négy nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat, aminek a teljes egésze, így az úttest is közterületté válik.

A főpolgármester-helyettes arra kérte az hídra kilátogatni készülőket, hogy igyekezzenek nem szemetelni, és szólt, hogy továbbra is tilos lesz felmászni híd pilléreire, ezért rácsokat is kihelyeznek majd.

A Valyo - Város és Folyó Egyesület által kezdeményezett Szabihíd projekt első napja a lezárt Szabadság hídon  2017. június 17-én.
photo_camera A Valyo - Város és Folyó Egyesület által kezdeményezett Szabihíd projekt első napja a lezárt Szabadság hídon 2017. június 17-én. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Szalay-Bobrovniczky Alexandra azt mondta, az említett négy hétvégén a híd alapvetően a gyalogosoké lesz, így a kerékpárosoktól azt kérik, hogy a hídon szálljanak majd le a biciklijeikről. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.