Navracsics szeretett volna EP-képviselő lenni, de a Fidesz nem kért belőle

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesből lett a kormány által jelölt uniós biztos, most viszont a Fidesz hivatalos választási listájának 44. helyén áll, miközben Magyarországnak mindössze 21 képviselője lehet az Európai Parlamentben. 

Ha valakiben esetleg felmerülne, hogy Orbán ettől függetlenül még európai parlamenti képviselőt csinálhat belőle, ha a listavezetők közül valaki kiesik, azt eligazítja Navracsics nyilatkozata a Politico magyarul is olvasható hírlevelének:

„Európai parlamenti képviselőnek lenni nagy megtiszteltetés, én magam is szerettem volna az lenni. Sajnos azonban a pártom nem tartott méltónak erre a tisztségre.”

Navracsics nemrég arra panaszkodott, hogy a Fideszben már senkit nem érdekel a véleménye, mert túl puhánynak tartják.

Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa azt nyilatkozta a Politicónak, hogy a legnagyobb eredménynek az Erasmus+ költségvetésének kétszeresére növelését tartja. De hiába számít ez a legnépszerűbb programnak, a biztosok munkáját értékelő jelentésben Navracsics kapta a legrosszabb pontszámot.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.