Navracsics szeretett volna EP-képviselő lenni, de a Fidesz nem kért belőle

politika
2019 április 18., 13:13

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesből lett a kormány által jelölt uniós biztos, most viszont a Fidesz hivatalos választási listájának 44. helyén áll, miközben Magyarországnak mindössze 21 képviselője lehet az Európai Parlamentben. 

Ha valakiben esetleg felmerülne, hogy Orbán ettől függetlenül még európai parlamenti képviselőt csinálhat belőle, ha a listavezetők közül valaki kiesik, azt eligazítja Navracsics nyilatkozata a Politico magyarul is olvasható hírlevelének:

„Európai parlamenti képviselőnek lenni nagy megtiszteltetés, én magam is szerettem volna az lenni. Sajnos azonban a pártom nem tartott méltónak erre a tisztségre.”

Navracsics nemrég arra panaszkodott, hogy a Fideszben már senkit nem érdekel a véleménye, mert túl puhánynak tartják.

Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa azt nyilatkozta a Politicónak, hogy a legnagyobb eredménynek az Erasmus+ költségvetésének kétszeresére növelését tartja. De hiába számít ez a legnépszerűbb programnak, a biztosok munkáját értékelő jelentésben Navracsics kapta a legrosszabb pontszámot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.