Nyilvános a Mueller-jelentés

külföld
2019 április 18., 15:50
comments 165

Immár mindenki elolvashatja Robert Mueller különleges ügyész jelentésének enyhén szerkesztett változatát

ITT.

Nem túlzás azt mondani, hogy most a világ minden fontos szerkesztőségében ezt olvassák, hiszen a 400 oldalas irat tele van értékes új információkkal arról,

  • hogyan avatkoztak be az oroszok az amerikai választásokba,
  • milyen kapcsolatban álltak a Trump-stábbal 
  • és főleg hogy Trump tett-e olyan lépéseket, amelyek felvetik az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanúját.

Ebben a cikkünkben részletesen megírtuk, mire érdemes várni és mire nem, de hamarosan jövünk a részletekkel. Bár az igazságügyi minisztérium fent is linkelt oldalán sikerült egy kereshetetlen fájlt közzétenni, de aki használható pdf-et szeretne, elkészült már az is.

A képviselőház igazságügyi bizottsága mindenesetre tanúskodni hívta Robert Muellert, méghozzá legkésőbb május 23-án, mivel a bizottságot vezető demokrata  Jerrold Nadler szerint a jelentés szövege önmagában nem elég az átfogó kép megismeréséhez. Nem sokkal később a hírszerzési bizottság is beidézte a különleges ügyészt.

Donald Trump ezzel a mémmel vagy mivel reagált:

link Forrás

A Vice pedig élőben olvassa fel az egész jelentést:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.