Nyilvános a Mueller-jelentés

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Immár mindenki elolvashatja Robert Mueller különleges ügyész jelentésének enyhén szerkesztett változatát

ITT.

Nem túlzás azt mondani, hogy most a világ minden fontos szerkesztőségében ezt olvassák, hiszen a 400 oldalas irat tele van értékes új információkkal arról,

  • hogyan avatkoztak be az oroszok az amerikai választásokba,
  • milyen kapcsolatban álltak a Trump-stábbal 
  • és főleg hogy Trump tett-e olyan lépéseket, amelyek felvetik az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanúját.

Ebben a cikkünkben részletesen megírtuk, mire érdemes várni és mire nem, de hamarosan jövünk a részletekkel. Bár az igazságügyi minisztérium fent is linkelt oldalán sikerült egy kereshetetlen fájlt közzétenni, de aki használható pdf-et szeretne, elkészült már az is.

A képviselőház igazságügyi bizottsága mindenesetre tanúskodni hívta Robert Muellert, méghozzá legkésőbb május 23-án, mivel a bizottságot vezető demokrata  Jerrold Nadler szerint a jelentés szövege önmagában nem elég az átfogó kép megismeréséhez. Nem sokkal később a hírszerzési bizottság is beidézte a különleges ügyészt.

Donald Trump ezzel a mémmel vagy mivel reagált:

A Vice pedig élőben olvassa fel az egész jelentést:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.