Vádemelést javasol Babis miniszterelnök ellen a cseh rendőrség

Lezárult a nyomozás Andrej Babis cseh miniszterelnök korrupciós ügyeivel kapcsolatban, a rendőrség vádemelést javasol. A Csehországban Gólyafészek-ügyként elhíresült botrány lényege, hogy Babis állítólag kétmillió eurós EU-támogatást vett fel egy saját tulajdonában álló gazdaság számára. A gyanút eredetileg az EU csalásellenes hivatala, az OLAF vetette fel.

Ha elítélik, Babis akár évekre börtönbe kerülhet.

Az ügy kihathat az EP-választásokra is, Babis és pártja ugyanis az liberális európai párcsalád, az ALDE tagja, az ALDE vezetője, Guy Verhofstadt eddig kiállt Babis mellett, amivel magukra vonta a rivális frakciók kritikáját. (Politico via hvg.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.