Vádemelést javasol Babis miniszterelnök ellen a cseh rendőrség

külföld
2019 április 18., 09:41
comments 68

Lezárult a nyomozás Andrej Babis cseh miniszterelnök korrupciós ügyeivel kapcsolatban, a rendőrség vádemelést javasol. A Csehországban Gólyafészek-ügyként elhíresült botrány lényege, hogy Babis állítólag kétmillió eurós EU-támogatást vett fel egy saját tulajdonában álló gazdaság számára. A gyanút eredetileg az EU csalásellenes hivatala, az OLAF vetette fel.

Ha elítélik, Babis akár évekre börtönbe kerülhet.

Az ügy kihathat az EP-választásokra is, Babis és pártja ugyanis az liberális európai párcsalád, az ALDE tagja, az ALDE vezetője, Guy Verhofstadt eddig kiállt Babis mellett, amivel magukra vonta a rivális frakciók kritikáját. (Politico via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.