Gyújtogattak Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményénél

Ismeretlenek felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét, a moszkvai Tórát Hájím jesivát, jelentette a Ria Novosztyi hírügynökség Mojse Lebegy rabbi péntek esti tájékoztatása alapján. A rabbi emlékeztetett rá, hogy mindez a judaizmus fő ünnepén, a péntek napnyugtakor kezdődő pészahkor történt.

Lebegy elmondása szerint a támadók a kóser hús kamráját gyújtották fel. Olga Jeszaulova, a moszkvai főrabbi sajtótitkára az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a hatóságok hamar elfogják az elkövetőket.

Személyi sérülésről nem számoltak be az orosz hírügynökségek. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.