Rasszista beszólás miatt tíz meccsre eltiltották a Jászberény kapusedzőjét

Luis Ramos (jobbra, 3-as számú mezben) a hondurasi válogatott Mexikó elleni, 2005. január 30-i meccsén.Fotó: ORLANDO SIERRA/AFP

Elszabadultak az indulatok a Jászberény és a Debreceni EAC múlt vasárnapi NBIII-as bajnoki meccsén. A jászberényiek szerint a játékvezető nem torolta meg a DEAC hondurasi játékosa, az egykori válogatott Luis Ramos durva szabálytalanságait. Amikor az egyik belépője után a jászberényiek középpályását, Ludasi Martint mentővel kellett kórházba szállítani, a berényiek kapusedzője az MLSZ fegyelmi bizottságának későbbi megfogalmazása szerint "az ellenfél játékosát megsértette emberi méltóságában, amikor a bőrszínére utaló kifejezést ordított felé."

Dr. Gottdiener Lajos, a Jászberény elnöke azt nem tagadja, hogy Rézsó rasszista megjegyzést tett. „Tény, hogy elhangzott Rézsó Péter szájából, hogy »gusztustalan néger«, de kapusedzőnk elmondása szerint ezt nem a hondurasi játékosnak, hanem az egyik asszisztensnek címezte" - mondta.

"Aki ismer, tudja, hogy keményen játszom, de soha nem akartam senkinek sérülést okozni, vagy lábat törni" - mondta Ramos az esetről a csakfoci.hu-nak. Ő amúgy nem hallotta, mit mondott Rézsó, csak a csapattársai mesélték neki. "Nem ez az első ilyen eset, voltak már hasonló gondjaim korábban is, akár egyes játékosok, akár más szurkolók is szidtak már a bőrszínem miatt. De Jászberényben minden eddigin túltett a helyzet" - mondta.

A Jászberény minderre közleményben reagált, "szánalmas magyarázkodásnak" minősítve Ramos nyilatkozatát. "Ramos szándékos, durva szabálytalanságának, a megtorlatlanul hagyott faultoknak semmi köze nincs a játékos bőrszínéhez! Érdekes módon, a DEAC másik színes bőrű futballistáját, Ibrahima Sidibét egyetlen szóval sem bántották a pályán kívülről!" - írták.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága tíz meccses eltiltással büntette Részót. (Via NSO)