A manchesteri liberálisok felfüggesztették egy volt DK-s jelöltjüket iszlamofób kirohanásai miatt

külföld
2019 április 20., 08:28
comments 591
Tóth-Nagy Dániel itt még a Demokratikus Koalíció színeiben
photo_camera Tóth-Nagy Dániel itt még a Demokratikus Koalíció színeiben Fotó: Tóth-Nagy Dániel FB

A brit liberális párt, a Liberal Democrats manchesteri szervezete felfüggesztette a 32 éves Tóth-Nagy Dániel tagságát, miután iszlamofób kommenteket osztott meg Twitter-oldalán. Tóth-Nagy Hulme városrészben indult volna a májusban esedékes önkormányzati választáson, de pártja megvonta tőle az indulási jogot. 

A 32 éves Tóth-Nagy 2013-tól 2017-ig a Demokratikus Koalíció tagja volt, két éve Manchesterben él, és ott csatlakozott helyi liberálisokhoz. 

Tóth-Nagy a Twitteren vad vitába keveredett többek közt Naseem Shah munkáspárti képviselővel arról, hogy mit gondol a nők megcsonkításáról vagy a becsületgyilkosságokról, általában a nők helyzetéről az arab országokban, és vállalta, hogy szerinte az iszlamofóbia egy nem létező jelenség. 

link Forrás

A saría törvényeinek megjelenése és a melegjogok lábbal tiprása a muszlim közösségekben szerinte elfogadhatatlan, és Tóth-Nagy azt sem érti, miért engedi Nagy-Britannia, hogy csak muszlimok által látogatott iskolák működhessenek az országban. 

Pártja felfüggesztette őt, de Tóth-Nagy kitart amellett, hogy semmi gyűlöletkeltőt nem írt. Szerinte minden, amiről posztolt, bele kell férjen a szólás és önkifejezés szabadságába. Azt is hozzátette ehhez, hogy vitázni fog a kérdésről pártjával, nem hagyja annyiban a dolgot. 

A liberálisok szóvivője szerint Tóth-Nagy posztjai elfogadhatatlanok, távol állnak a párt meggyőződésétől, és nem tolerálják azokat. „Ha tudtuk volna, hogy ilyen nézeteket vall, soha nem tettük volna meg jelöltnek” - közölték. Tagságát és jelöltségét egyaránt felfüggesztették, és elnézést kértek mindenkitől, akit megsérthettek a kommentek. (Metro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.