Lehet, hogy számítógépes bug miatt is keletkezett ekkora tűz a Notre-Dame-ban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Péntek estére a tűzoltóknak sikerült teljesen stabilizálniuk az épületet, így levonultak a helyszínről. A nyomozók baleset miatt vizsgálódnak, ami a gyanú szerint több faktor együttállása miatt is bekövetkezhetett.

Patrick Chauvet, a katedrális rektora azt mondta, egy „számítógépes hiba” is szerepet játszhatott abban, hogy ekkora kár keletkezett a 850 éves épületben. Részleteket nem árult el, de azt mondta, 2-3 hónap múlva megtudhatjuk, mi történt. A Le Parisien azt írta, egy számítógépes bug vezethette félre a tűzoltókat, akik az eredeti tűzjelzésre reagáltak. A forrás nélküli jelentés szerint azt is vizsgálják, a tűzhöz köze lehetett-e a renováláshoz használt átmeneti lifteknek.

Fotó: Hubert Hitier/AFP

A számítógépes technológiának azért volt haszna is: hétfő este, miközben az épület lángokban állt, Jean-Claude Gallet tűzoltóparancsnok visszahívta az embereit, nehogy bent égjenek, helyettük viszont beküldte Colossust, az 500 kilós tankszerű robotot, ami percenként 2500 liter vizet tud kilőni, hogy megvédje a kőfalakat a lángoktól. (Independent, AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.