Az MTVA feljelentést tesz a holland zöldpárt ellen, mert a filmjükben engedély nélkül használták a közmédia felvételeit

2019 április 21., vasárnap 12:31
209

Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sargentiniék kampányvideójának felvételei miatt – közölte az MTVA sajtóosztálya.

A GroenLinks holland zöldpárt a közelmúltban egy dokumentumfilmet tett közzé Judith Sargentiniről The Sargentini Report: A European struggle for democracy in Hungary címmel. A felvételen ismeretlenek forrás feltüntetése, írásbeli szerződés alapján adott felhasználási engedély, valamint felhasználási díj megfizetése nélkül használtak fel több, az MTVA archívumába tartozó, szerzői jog által védett videoanyagot, és a videó készítői még a csatornák logóit is kitakarták, így a szándékosság vitathatatlan – véli az MTVA.

A vonatkozó magyar és európai jogszabályok alapján a más által készített műsorszámok, felvételek szerzői jogi védelem alatt állnak, és a felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonossal kötött felhasználási szerződéssel és a szerző nevének forrásként való megjelölésével lehetséges – közölte az MTVA.

Hogyan lett a magyar közmédia a propagandagépezet része?
A 444 új videójának bemutatóján, április 23-án Veiszer Alinda beszélget Uj Péterrel és Plankó Gergővel. Jegyek itt rendelhetők.

A forrásjelölésüktől szándékosan megfosztott felvételek engedély nélküli felhasználásával ismeretlen személyek az MTVA-nak tényleges vagyoni hátrányt okoztak, így mivel a büntető törvénykönyvbe ütköző jogsértés történt, az MTVA megteszi a szükséges jogi lépéseket, és feljelentést tesz – jelentette be az MTVA. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt