Hét embert letartóztattak a Srí Lanka-i robbantások után, három rendőr meghalt az akcióban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Srí Lanka-i rendőrség akcióba lépett egy háznál a fővárosban, Colombóban a vasárnapi merényletsorozat után, aminek már több mint 200 halálos áldozata van.

Fotó: ISHARA S. KODIKARA/AFP

Hét embert letartóztattak, a Reuters jelentése szerint viszont az akcióban három rendőr meghalt. További részleteket egyelőre nem közöltek.

Eddig 207 halottról és 450 sérültről tudni a nyolc robbantásos merényletben. A kormány kijárási tilalmat rendelt el, és korlátozzák a közösségi médiát is. A támadássorozatot eddig semmilyen szervezet sem vállalta magára. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.