Rátámadtak a török ellenzéki vezetőre egy temetésen

külföld
2019 április 21., 15:08
comments 64

A török ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) vezetője, Kemal Kılıçdaroğlu egy temetésen vett részt vasárnap, amikor megtámadták. Az esemény egy török katona búcsúztatása volt, aki a kurd fegyveresek elleni harcban halt meg. 

photo_camera Fotó: HARUN OZALP/AFP

Az esetről készült fotókon és videókon nagy lökdösődést és dulakodást látni. Pártja megerősítette, hogy a politikust megtámadták, de azt nem tudni, hogy megsérült-e. Az incidens után a biztonsági erők egy közeli épületbe szállították. 

link Forrás

Egy csoport vasárnap többször is tüntetett Kılıçdaroğlu megjelenése ellen a temetésen, és közülük kerültek ki a támadók is az Anadolu hírügynökség szerint. Az ankarai kormányzó hivatal szerint jogi lépéseket tesznek az elkövetők ellen.

photo_camera Fotó: HARUN OZALP/AFP

A CHP jelöltje nyerte márciusban az ankarai és az isztambuli polgármester-választás is, ami komoly megrázkódtatás volt Recep Tayyip Erdoğan pártjának. Az eredményt hivatalosan továbbra sem fogadták el. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.