A Srí Lanka-i kormányfő szerint újabb merényletek lehetnek

Terrorizmus
2019 április 23., 12:18
comments 23

Újabb merényletek lehetségesek, miután több szélsőséges továbbra is szökésben van - figyelmeztetett a Srí Lanka-i kormányfő.

photo_camera Fotó: Ishara S. Kodikara/AFP

Ranil Vikremeszinghe közölte: a húsvéti bombamerénylet-sorozat elkövetőinek azonosításában a hatóságok haladást értek el, és bizonyítékot találtak arra, hogy a merényleteknek külföldi szálaik is vannak. (A merényleteket az Iszlám Állam magára vállalta.)

A vasárnap Srí Lanka-i templomokban és szállodákban elkövetett hat, közel egyidejű robbantásos merényletet egy kevéssé ismert helyi szervezethez tartozó Srí Lanka-iak követték el. A támadásoknak több mint 320 halottja és kb. 500 sebesültje van – közölték srí lankai kormánytagok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.