Elfogyott a magyar krumpli

Krumpli. Burgonya.Fotó: Andreas Arnold/dpa Picture-Alliance/AFP

Már csak Franciaországban és Észak-Afrikában termesztett burgonya kapható a boltok polcain - írja az Inforádió honlapja, az infostart.hu Murai Györgyre, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnökségi tagjára hivatkozva. 

A nemzeti krumplihiány természetesen az árakban is megmutatkozik: február óta egyre több pénzt kell fizetni a burgonyáért. A Központi Statisztikai Hivatal nemrég egy év alatt 66 százalékos áremelkedést mért, és a drágulás az elmúlt két hónapban is folytatódott. 

A silányabb krumpli 130, a jobb minőségű termelői ára 160-170 forint körül mozog, ez a bevásárlóközpontokban akár 450 forintos kilónkénti árat is jelenthet. 

A magyar krumpli helyét Franciaországból elsősorban piros héjas, Algériából és Marokkóból sárga hejas burgonyák foglalják el.  

Kisebb mennyiségben kapható már hazai új krumpli is, de egyelőre elég borsos, 1200-1300 forintos kilogrammonkénti áron. (Infostart.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.