Hernádi Zsolt lett a Corvinus Egyetemet működtető alapítvány elnöke

Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójaFotó: botost/444.hu

Szerdán sajtótájékoztatón jelentette be Palkovics László innovációs miniszter, hogy a Mol nem csak pénzügyileg támogatja a Corvinus Egyetemet fenntartó új alapítványt, de a Maecenas Universitatis Corvini (MUC) vagyonkezelő alapítványi elnöki posztját, Hernádi Zsolt a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója foglalhatja el. Egyúttal a helyszínen aláírták az alapítvány alapító okiratát is. 

Az alapítványi elnöke mellett annak kuratóriumi tagja lesz még Csák János üzletember, volt londoni nagykövet, Lánczi András, a Corvinus rektora, Martonyi János volt külügyminiszter, oktató, és Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója is. 

A felügyelőbizottság elnöke Bártfai Béla, a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség vezérigazgatója lett. Mellette Chikán Attila, az egyetem professor emeritusa,  Jánoskuti Levente, a McKinsey and Company budapesti irodavezetője lesz még tag a testületben. 

Palkovics az eseményen arról beszélt, hogy 2030-ra a kormány szeretné, ha az egyetem a világ vezető egyetemei közé tartozna. Célja továbbá, hogy hasonló formában működtessen további intézményeket is a jövőben. 

Hernádi a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy ez a finanszírozási és fenntartói forma kiszámíthatóbb mint a közfinanszírozás, mert utóbbi kockázatokkal és költségvetési kiszolgáltatottsággal járhat. 

Az alapítványba az állam a Molban és a Richterben meglévő tulajdonának egy részét tette be: a tőzsdén jegyzet cégek részvényeinek 10-10 százaléka került az alapítványhoz. Az innét származó nyereséget az egyetem használja fel. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.