18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Leütöttek egy férfit Tatabányán a mobiljáért és egy kis pénzért, belehalt a sérülésbe

bűnügy
2019 április 24., 07:19
comments 255

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség három elkövetővel szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette, okirattal visszaélés vétsége, illetve az egyik elkövetővel szemben egy rendbeli halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A vádlottak tavaly nyáron Tatabányán egy mobiltelefon és némi aprópénz megszerzése érdekében leütöttek egy férfit, aki később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Az elkövetők 2018. július 25-én a kora délutáni óráktól Tatabánya utcáin csavarogtak, aztán este észrevették az erősen ittas állapota miatt a földön fekvő sértettet. A társaság nő tagja kifigyelte, hogy a férfinél mobiltelefon és egyéb értéktárgyak vannak, ezért rávette két férfi társát arra, hogy üssék le, ő pedig majd elveszi az értékeit. Követték a férfit, aki egy tatabányai irodaépület elé menekült az elkövetők elöl.

Itt az egyik férfi – miközben társaságában a másik férfi is jelen volt, és ez a társa szándékát erősítette – egy alkalommal, nagy erővel, ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütéstől elesett és a fejét beverte a betonba. Eszméletét vesztette. Ezt követően a nő elvette a sértettől a mobiltelefonját, közel 30 ezer forint készpénzét, valamint a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját.

A férfi azonban olyan erősen esett a betonnak, hogy koponyasérülést szenvedett, és emiatt egy hónapra rá meghalt a kórházban.

A halálos ütésről egy kamera videót is készített, ezt az ügyészség közzétette:

A sértettet bántalmazó elkövetőt a helyszínen elfogták, a másik két vádlott elfogására később került sor.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottak letartóztatását tartsa fenn, továbbá arra, hogy valamennyi vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától. Amennyiben az elkövetők a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, úgy az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság a szabadságvesztés mértékét a sértett halálát okozó elsőrendű vádlottal szemben 10 évben, a másodrendű nő vádlottal szemben 8 évben, a harmadrendű vádlottal szemben pedig 6 évben állapítsa meg - közölte az ügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.