Összeverték a börtönben a férfit, aki fegyveres csapatot szervezett illegális bevándorlók elfogására az Egyesült Államokban

A hét elején szóltak arról a hírek az Egyesült Államokban, hogy az FBI letartóztatott egy férfit, aki fegyveres csapatokat szervezett illegális bevándorlók elfogására. Az Új-Mexikóban a menedékkérők elfogására szerveződő milícia vezetőjét azóta a börtönben összeverték a férfi ügyvédje szerint.

Az NBC cikke szerint a 69 éves Larry Hopkinsra több fogvatartott is rávetette magát, és összeverték. Az ügyvédje által küldött közlemény szerint a fegyverek birtoklása miatt letartóztatott Hopkins a verés hatására nemcsak sérüléseket szenvedett, de lelkileg is megviselték a történtek. 

A verés tényét megerősítette a helyi seriffhivatal szóvivője is: eszerint hétfő este verték össze Hopkinst. 

Hopkins a sajtóhírek szerint az United Constitutional Patriots milícia vezetője volt, és a fegyveres csoport posztjai komoly felháborodást keltettek helyi rendőrök, politikusok és aktivisták körében. 

Egy FBI-ügynök beadványa szerint Hopkins állítólag azt mondta, hogy a csoportot többek között Soros György, Hillary Clinton és Barack Obama megölésére képzik ki, de ezt a férfi ügyvédje határozottan cáfolta. 

Hopkins letartóztatása után kevéssel a szervezet otthagyta azt a területet, ahol korábban az illegális bevándorlókat keresték. A szervezet szerint ők csak segítettek feltartóztatni a határsértőket addig, amíg az általuk értesített határőrség oda nem ért.