Rendkívül engedelmes őrpapagájt foglaltak le egy brazil drogbandánál

külföld
2019 április 24., 18:00
comments 94

A rendőrség őrizetbe vett egy papagájt is Brazíliában, miután kábítószer-kereskedőkre csaptak le. Brazil sajtóinformációk szerint a papagájt tulajdonosai arra képezték ki, hogy jelezze a rendőrség közeledtét a Piauí államban lévő Vila Irmã Dulce településén, írja a Guardian.

A fotó csak illusztráció
photo_camera A fotó csak illusztráció Fotó: EZEQUIEL BECERRA/AFP

A beszámolók szerint a papagáj az 'Anya, a rendőrök!' mondatot kellett rikoltoznia, amikor közeledő rendőröket vett észre. A meg nem nevezett papagájt hétfőn foglalták le a rendőrök, és egy rendőrtiszt szerint biztos kemény munkával képezhették ki a madarat, mivel a rendőrök közeledésekor rögtön kiabálni kezdett.

Ugyanakkor a fogságban már elhallgatott: hiába volt rengeteg rendőr között, őrizetbe vétele óta egy hangot nem adott ki. Egy brazil újságíró, aki személyesen is láthatta a bezárt madarat, rendkívül engedelmesnek nevezte az állatot. 

A madár természetesen nem marad rendőrségi fogságban: előbb három hónapra egy állatkertbe kerül, ahol megtanítják repülni, majd szabadon engedik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.