Simán nyert a City a manchesteri rangadón, náluk az előny az őrült bajnoki hajrában

sport
2019 április 24., 20:55
comments 30

Az egész angol bajnokságot eldöntő rangadóként harangozták be a Manchester United és a Manchester City szerda esti meccsét a Premier Leauge-ben. Na nem azért, mert a Unitednek még bármi esélye lett volna a bajnoki cím megszerzésére, hanem mert ez volt az utolsó igazán komoly erőpróba a Liverpoollal versenyt futó City előtt.

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP

Szerdán aztán egy viszonylag feszült, de eseménytelen első félidő után Guardiola csapata simán bedarálta a hazai pályán játszó Unitedet, így három fordulóval a vége előtt egy ponttal állnak a Liverpool előtt. A sorsolás egyik csapat esetében sem túl kemény, de a Liverpoolnak egy fokkal talán húzósabb. 

Liverpool hátralévő három meccse: 

  • Huddersfield Town otthon, 
  • Newcastle United idegenben,
  • Wolverhampton Wanderers otthon. 

A City következő három meccse: 

  • Burnley idegenben
  • Leicester City otthon, 
  • Brighton & Hove Albion idegenben. 

A United szurkolóinak jó hír lehet a szerdai vereség ellenére, hogy az Arsenal 3-1-re kikapott a Wolves ellen, így nyitott maradt a negyedik, BL-indulást jelentő hely sorsa a Manchester United, a Chelsea és az Arsenal között. Hétvégén a United a Chelsea ellen fog játszani. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.