Szili Katalin szerint az EP-választás a migráció támogatóinak és ellenzőinek küzdelme lesz

POLITIKA
2019 április 24., 19:25
comments 309

A közelgő európai parlamenti választás a migráció támogatóinak és ellenzőinek küzdelme, valamint annak megmérettetése lesz, hogy az európai egyesült államok vagy a nemzetek Európájának támogatói kerülnek-e többségbe - jelentette ki Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott Pozsonyban, miután az európai parlamenti választásokról egyeztetett a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezető politikusaival szerdán.

Az egykori MSZP-s politikus, aki egy ideje már Orbán Viktor és Semjén Zsolt megbízottja (havi egymillióért) elmondta, sorsdöntő lesz a májusi európai parlamenti választás, mert több az Európai Unió (EU) jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésről is döntés születik. Kifejtette: ilyen kérdés, hogy az EU képes lesz-e újradefiniálni magát a globális világban, valamint az is, hogy lesz-e ereje arra, hogy ne csak a nagy többségükben illegálisan a kontinensre kerülő bevándorlókkal foglalkozzon, hanem a több, mint ötven milliós csoportot alkotó őshonos kisebbségek problémáival is.

Szili Katalin leszögezte: a magyarság számára rendkívül fontos, hogy képviselői tovább tudják vinni azokat az őshonos kisebbségeket érintő témákat, amelyeket sikerült az elmúlt években az EP asztalára tenni. A miniszterelnöki megbízott a májusi voksoláson való részvételre buzdítva leszögezte: lehetővé kell tenni, hogy a Kárpát-medencéből minél több magyar képviselő jusson az EP-be, s ezért azoknak a magyar választóknak kell tenniük, akik fontosnak tartják saját biztonságuk illetve Európa keresztény gyökereinek megőrzését és a nemzeti témák napirenden tartását.

Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője és képviselőjelöltje a téma kapcsán leszögezte: a magyarok nem 2004-ben léptek be Európába, hanem ezer évvel ezelőtt, de látni kell, hogy a mostani Európában problémák is vannak, s eurorealistaként a felvidéki magyar párt ezeknek a problémáknak a megoldását nem pedig szőnyegalásöprését tűzte ki célul. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.