Tévedésből 160 kilométerrel odébb vitt el egy idős, demens férfit a betegszállító

Egészségügy
2019 április 24., 16:10
comments 107

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy milyen körülményesen jutott el egy idős, demens férfi múlt héten egy budapesti kórházból az otthonba, ahol él. 

A szigetcsépi idősek otthonában élő férfi combnyaktörést szenvedett, ezért a budapesti Merényi kórházban műtötték, majd múlt csütörtökön betegszállító jött érte. De tévedésből nem a 30 kilométerre lévő Szigetcsépre vitték el, hanem a 160 kilométernyire lévő Hajósra. Amikor kiderült a tévedés, a betegszállító nem vitte vissza már a férfit, hanem a közelben lévő bajai kórházba vitték, és csak másnap utaztak vele vissza Szigetcsépre. 

Azt a férfi családja is elismeri, hogy az idős betegnek gondját viselték, hiszen egy kórházba rakták a tévedés kiderülése után, azt viszont nehezményezik, hogy egy telefont sem kaptak, órákig nem tudták, mi a helyzet idős rokonukkal. 

A betegszállításokat az Országos Mentőszolgálat koordinálja és szervezi ki cégeknek, és a konkrét esetben érintett cég vezetője azt mondta az RTL Klubnak, hogy nem ők hibáztak: eleve olyan adatlapot kaptak, melyen Hajós szerepelt, sőt, már így is keresték a férfit a kórházban. Amikor kiderült a tévedés, már nem indulhattak vissza, hiszen a sofőr aznap 11 órát vezetett. A családhoz pedig nem volt elérhetőségük, de késő délután az idősek otthonát értesítették. 

Az eset miatt az Országos Mentőszolgálatnál belső vizsgálat indult. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.