Tévedésből 160 kilométerrel odébb vitt el egy idős, demens férfit a betegszállító

2019 április 24., szerda 16:10
109

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy milyen körülményesen jutott el egy idős, demens férfi múlt héten egy budapesti kórházból az otthonba, ahol él. 

A szigetcsépi idősek otthonában élő férfi combnyaktörést szenvedett, ezért a budapesti Merényi kórházban műtötték, majd múlt csütörtökön betegszállító jött érte. De tévedésből nem a 30 kilométerre lévő Szigetcsépre vitték el, hanem a 160 kilométernyire lévő Hajósra. Amikor kiderült a tévedés, a betegszállító nem vitte vissza már a férfit, hanem a közelben lévő bajai kórházba vitték, és csak másnap utaztak vele vissza Szigetcsépre. 

Azt a férfi családja is elismeri, hogy az idős betegnek gondját viselték, hiszen egy kórházba rakták a tévedés kiderülése után, azt viszont nehezményezik, hogy egy telefont sem kaptak, órákig nem tudták, mi a helyzet idős rokonukkal. 

A betegszállításokat az Országos Mentőszolgálat koordinálja és szervezi ki cégeknek, és a konkrét esetben érintett cég vezetője azt mondta az RTL Klubnak, hogy nem ők hibáztak: eleve olyan adatlapot kaptak, melyen Hajós szerepelt, sőt, már így is keresték a férfit a kórházban. Amikor kiderült a tévedés, már nem indulhattak vissza, hiszen a sofőr aznap 11 órát vezetett. A családhoz pedig nem volt elérhetőségük, de késő délután az idősek otthonát értesítették. 

Az eset miatt az Országos Mentőszolgálatnál belső vizsgálat indult. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt