Tévedésből 160 kilométerrel odébb vitt el egy idős, demens férfit a betegszállító

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy milyen körülményesen jutott el egy idős, demens férfi múlt héten egy budapesti kórházból az otthonba, ahol él. 

A szigetcsépi idősek otthonában élő férfi combnyaktörést szenvedett, ezért a budapesti Merényi kórházban műtötték, majd múlt csütörtökön betegszállító jött érte. De tévedésből nem a 30 kilométerre lévő Szigetcsépre vitték el, hanem a 160 kilométernyire lévő Hajósra. Amikor kiderült a tévedés, a betegszállító nem vitte vissza már a férfit, hanem a közelben lévő bajai kórházba vitték, és csak másnap utaztak vele vissza Szigetcsépre. 

Azt a férfi családja is elismeri, hogy az idős betegnek gondját viselték, hiszen egy kórházba rakták a tévedés kiderülése után, azt viszont nehezményezik, hogy egy telefont sem kaptak, órákig nem tudták, mi a helyzet idős rokonukkal. 

A betegszállításokat az Országos Mentőszolgálat koordinálja és szervezi ki cégeknek, és a konkrét esetben érintett cég vezetője azt mondta az RTL Klubnak, hogy nem ők hibáztak: eleve olyan adatlapot kaptak, melyen Hajós szerepelt, sőt, már így is keresték a férfit a kórházban. Amikor kiderült a tévedés, már nem indulhattak vissza, hiszen a sofőr aznap 11 órát vezetett. A családhoz pedig nem volt elérhetőségük, de késő délután az idősek otthonát értesítették. 

Az eset miatt az Országos Mentőszolgálatnál belső vizsgálat indult. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.