800 ezer nyugtatót foglaltak le Röszkén

Nyolcszázezer darab nyugtatót találtak két szerb teherautóban elrejtve a pénzügyőrök Röszkén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A pénzügyőrök egy Szerbiából Németországba fagyasztott szilvát szállító autót röntgennel vizsgáltak át, és feltűnt, hogy a raktérben a bejelentetten kívül más áru is van, ezért a rakományt tételesen átvizsgálták. A szigorított ellenőrzésen a fagyasztott szilvából 12 karton, összesen 700 ezer darab nyugtató került elő.

Egy másik szerb kamion átvizsgálásakor a pénzügyőrök a vezetőfülkében, a sofőr ágya alól, szerszámos dobozokból, több mint 100 ezer darab nyugtatót pakoltak ki.

A NAV lefoglalta a több mint 10,5 millió forintnyi gyógyszerszállítmányt, és egészségügyi termék hamisítása, illetve engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység miatt feljelentést tett. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.