Az Emmi közölte, hogy a tüntető diákok mögött Soros és Gyurcsány áll

Péntek délután diákok százai vonultak a Kossuth térre, hogy követeljék: a kormány halassza el annak a kormányhatározatnak a bevezetését, ami előírja, hogy 2020-tól a felsőoktatásba kerüléshez szükséges egy középfokú nyelvvizsga. 

„Nincsen megfelelő tankönyv, nincsen stratégia, nincsen kidolgozott és elfogadott módszertan, nincsen megfelelő nyelvtanár-képzés. Ezzel az Emberi Erőforrások Minisztériuma is tisztában van, mégis kitartanak a nyelvvizsga-törvény mellett” - mondta például beszédében Ercse Kriszta oktatáskutató.

Életkép a tüntetésrőlFotó: botost/444.hu

Mit reagált erre az Emmi?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a „Soros-hálózat” és az ellenzék kampányakciója a diákok pénteki, Kossuth Lajos téri tüntetése. A tárca oktatásért felelős államtitkársága ezt délután, a tüntetés előtt közölte az MTI-vel. 

Közleményükben azt írták: négy héttel az európai parlamenti választás előtt a „Soros-szervezetek, Gyurcsányék és a többi ellenzéki párt” ismét politikai kampányakciókhoz akarja felhasználni a diákokat. Közölték: a nyelvvizsgához kötött felvételiről szóló döntést 2014 óta ismerik az iskolák, a pedagógusok, a szülők és a diákok, bevezetését tehát több mint hat év felkészülés előzi meg. Azt írták: ez az első kormány, amely segíti a fiatalok nyelvtanulását.