Az Emmi közölte, hogy a tüntető diákok mögött Soros és Gyurcsány áll

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Péntek délután diákok százai vonultak a Kossuth térre, hogy követeljék: a kormány halassza el annak a kormányhatározatnak a bevezetését, ami előírja, hogy 2020-tól a felsőoktatásba kerüléshez szükséges egy középfokú nyelvvizsga. 

„Nincsen megfelelő tankönyv, nincsen stratégia, nincsen kidolgozott és elfogadott módszertan, nincsen megfelelő nyelvtanár-képzés. Ezzel az Emberi Erőforrások Minisztériuma is tisztában van, mégis kitartanak a nyelvvizsga-törvény mellett” - mondta például beszédében Ercse Kriszta oktatáskutató.

Életkép a tüntetésrőlFotó: botost/444.hu

Mit reagált erre az Emmi?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a „Soros-hálózat” és az ellenzék kampányakciója a diákok pénteki, Kossuth Lajos téri tüntetése. A tárca oktatásért felelős államtitkársága ezt délután, a tüntetés előtt közölte az MTI-vel. 

Közleményükben azt írták: négy héttel az európai parlamenti választás előtt a „Soros-szervezetek, Gyurcsányék és a többi ellenzéki párt” ismét politikai kampányakciókhoz akarja felhasználni a diákokat. Közölték: a nyelvvizsgához kötött felvételiről szóló döntést 2014 óta ismerik az iskolák, a pedagógusok, a szülők és a diákok, bevezetését tehát több mint hat év felkészülés előzi meg. Azt írták: ez az első kormány, amely segíti a fiatalok nyelvtanulását.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.