Ettől a pillanattól vége a kétségbeesésnek, és kezdődik a küzdelem

2019 április 26., péntek 15:50
101

Egyre többen tulajdonítják Banksynek azt a stencilképet, amely a londoni Hyde Parknál, a Marble Arch melletti betonfalon egy éjszaka leforgása alatt tűnt fel.

Banksy nem erősítette meg, hogy ő készítette volna a képet, amely egy kislányt ábrázol, mellette felirat: From this moment despair ends and tactics begin, vagyis kb. Ettől a pillanattól vége a kétségbeesésnek, és kezdődik a (harci) taktika. 

Fotó: ISABEL INFANTES/AFP

Ez a hely az Extinction Rebellion nevű környezetvédelmi kampánycsoport bázisa, melynek aktivistái az elmúlt hetekben a klímavédelemért tüntetnek. A polgári engedetlenség újszerű módszereit alkalmazó csoportról itt írtunk bővebben.

A graffitivel előttük tiszteleg az alkotó.

Az Extiction Rebellion bristoli csoportja - ebből a városból való Banksy is - a Twitteren azt írta, szerintük a tiltakozók csütörtök esti záróünnepélye alatt készült a graffiti. Az aktivisták egy része, akik a Marble Archnál maradtak egész éjjel, azt mondták, száz százalékig biztosak abban, hogy a rejtőzködő street art művész alkotta a képet. 

De Banksy egyik legfőbb szakértője és gyűjtője is habozás nélkül állítja ezt. (Guardian, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt