Ettől a pillanattól vége a kétségbeesésnek, és kezdődik a küzdelem

Egyre többen tulajdonítják Banksynek azt a stencilképet, amely a londoni Hyde Parknál, a Marble Arch melletti betonfalon egy éjszaka leforgása alatt tűnt fel.

Banksy nem erősítette meg, hogy ő készítette volna a képet, amely egy kislányt ábrázol, mellette felirat: From this moment despair ends and tactics begin, vagyis kb. Ettől a pillanattól vége a kétségbeesésnek, és kezdődik a (harci) taktika. 

Fotó: ISABEL INFANTES/AFP

Ez a hely az Extinction Rebellion nevű környezetvédelmi kampánycsoport bázisa, melynek aktivistái az elmúlt hetekben a klímavédelemért tüntetnek. A polgári engedetlenség újszerű módszereit alkalmazó csoportról itt írtunk bővebben.

A graffitivel előttük tiszteleg az alkotó.

Az Extiction Rebellion bristoli csoportja - ebből a városból való Banksy is - a Twitteren azt írta, szerintük a tiltakozók csütörtök esti záróünnepélye alatt készült a graffiti. Az aktivisták egy része, akik a Marble Archnál maradtak egész éjjel, azt mondták, száz százalékig biztosak abban, hogy a rejtőzködő street art művész alkotta a képet. 

De Banksy egyik legfőbb szakértője és gyűjtője is habozás nélkül állítja ezt. (Guardian, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.