Nem adják vissza olimpiai aranyérmeiket a doppingoláson kapott kazah sportolók

Szvetlana Podobjedova és a 2012-es olimpiai aranyFotó: YURI CORTEZ/AFP

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) mindeddig nem kapta vissza hat kazah sportolótól azokat az érmeket, amelyektől azután fosztotta meg őket, hogy új, modernebb módszerrel újraelemezték a 2008-as és a 2012-es ötkarikás játékokon gyűjtött doppingmintákat.   

A Kazah Olimpiai Bizottság (KOC) pénteki közlése szerint öten megtagadták a medálok visszaszolgáltatását, a hatodik - a súlyemelő Szvetlana Podobjedova - pedig bejelentette, hogy elveszítette aranyérmét, melyet a 2012-es londoni játékokon a 75 kilogrammban aratott győzelméért kapott. 

A KOC hivatalos közleménye szerint „folytatják a keresést”. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.