Nyitrai Zsolt: „Ha kell, ma is megvédjük az egri várat!”

2019 április 26., péntek 17:30

Fideszes politikusok vették be az egri várat pénteken, hogy bejelentsék: újabb 2 milliárd forintot ad a kormány a történelmi műemlék felújítására. (Ebből 1,5 milliárd forint uniós pénz egyébként.)

De a fideszes politikus nem lenne fideszes politikus, ha egy műemlékvédelmi program sajtótájékoztatóját ne tudná felhasználni a választási kampányban. A térség országgyűlési képviselőjének, Nyitrai Zsoltnak nem kell szégyenkeznie:

Ha kell, ma is megvédjük az egri várat!

címmel feltöltötte az Eger Televízió riportját a YouTube-ra, amelyben kijelenti:

„1552-ben az volt az egri vitézek feladata, hogy megvédjék a várat, az országot és Európát. Most is hasonló a helyzet, hiszen idegen kultúrából érkező népek döngetik kapujainkat.”

Majd sietve hozzátette: az EP-választáson

„arról fogunk dönteni, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, megmarad-e Magyarország magyar országnak. És hát mit is fogadhatunk meg itt, nemzeti emlékhelyünkön, az egri várban, azt, hogy igenis, megvédjük az országot.”

Érdekesség, hogy amikor a török elnök oldalán beszélt Gül baba türbéjében, Orbán Viktor egész más hangon szólt a török megszállásról:

Gül Baba azon daliás korszak szülötte volt, amikor „nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”, a váltakozó kimenetelű küzdelmek hősiessége nemzeteink nagyságára emlékeztet, és arra figyelmeztet, hogy ma is ehhez a nagysághoz kellene felnőnünk.