Nyitrai Zsolt: „Ha kell, ma is megvédjük az egri várat!”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fideszes politikusok vették be az egri várat pénteken, hogy bejelentsék: újabb 2 milliárd forintot ad a kormány a történelmi műemlék felújítására. (Ebből 1,5 milliárd forint uniós pénz egyébként.)

De a fideszes politikus nem lenne fideszes politikus, ha egy műemlékvédelmi program sajtótájékoztatóját ne tudná felhasználni a választási kampányban. A térség országgyűlési képviselőjének, Nyitrai Zsoltnak nem kell szégyenkeznie:

Ha kell, ma is megvédjük az egri várat!

címmel feltöltötte az Eger Televízió riportját a YouTube-ra, amelyben kijelenti:

„1552-ben az volt az egri vitézek feladata, hogy megvédjék a várat, az országot és Európát. Most is hasonló a helyzet, hiszen idegen kultúrából érkező népek döngetik kapujainkat.”

Majd sietve hozzátette: az EP-választáson

„arról fogunk dönteni, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, megmarad-e Magyarország magyar országnak. És hát mit is fogadhatunk meg itt, nemzeti emlékhelyünkön, az egri várban, azt, hogy igenis, megvédjük az országot.”

Érdekesség, hogy amikor a török elnök oldalán beszélt Gül baba türbéjében, Orbán Viktor egész más hangon szólt a török megszállásról:

Gül Baba azon daliás korszak szülötte volt, amikor „nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”, a váltakozó kimenetelű küzdelmek hősiessége nemzeteink nagyságára emlékeztet, és arra figyelmeztet, hogy ma is ehhez a nagysághoz kellene felnőnünk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.