Nyitrai Zsolt: „Ha kell, ma is megvédjük az egri várat!”

elmebaj
2019 április 26., 17:30
comments 298

Fideszes politikusok vették be az egri várat pénteken, hogy bejelentsék: újabb 2 milliárd forintot ad a kormány a történelmi műemlék felújítására. (Ebből 1,5 milliárd forint uniós pénz egyébként.)

De a fideszes politikus nem lenne fideszes politikus, ha egy műemlékvédelmi program sajtótájékoztatóját ne tudná felhasználni a választási kampányban. A térség országgyűlési képviselőjének, Nyitrai Zsoltnak nem kell szégyenkeznie:

Ha kell, ma is megvédjük az egri várat!

címmel feltöltötte az Eger Televízió riportját a YouTube-ra, amelyben kijelenti:

„1552-ben az volt az egri vitézek feladata, hogy megvédjék a várat, az országot és Európát. Most is hasonló a helyzet, hiszen idegen kultúrából érkező népek döngetik kapujainkat.”

Majd sietve hozzátette: az EP-választáson

„arról fogunk dönteni, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, megmarad-e Magyarország magyar országnak. És hát mit is fogadhatunk meg itt, nemzeti emlékhelyünkön, az egri várban, azt, hogy igenis, megvédjük az országot.”

Érdekesség, hogy amikor a török elnök oldalán beszélt Gül baba türbéjében, Orbán Viktor egész más hangon szólt a török megszállásról:

Gül Baba azon daliás korszak szülötte volt, amikor „nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”, a váltakozó kimenetelű küzdelmek hősiessége nemzeteink nagyságára emlékeztet, és arra figyelmeztet, hogy ma is ehhez a nagysághoz kellene felnőnünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt