A Fidesz szerint nem azon van a hangsúly, hogy Mészáros Lőrinc építheti a kínaiakkal a vasútvonalat 750 milliárdért

gazdaság
2019 április 27., 20:04

Reagált a Fidesz arra a hírre, hogy a Szerbiába vezető Budapest-Belgrád vasútvonalat két kínai cég konzorciumi partnereként Mészáros Lőrinc vasútépítő cége újíthatja fel. (A gigantikus vállakozás becslések szerint 750-900 milliárd forint körüli összegbe kerülhet.

“Itt nem a tulajdonosi háttéren van a hangsúly. hanem a cégek felkészültségén és azon a vállaláson, amit a beruházás érdekében tesznek.”

- nyilatkozta az RTL Híradójának Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A szavai alapján a vasútépítésben járatlan ember azt is hihetné, hogy a pályázók súlyos áldozatokat vállaltak a megbizatás érdekében, nem pedig súlyos összegeket vesznek fel érte.

A hírt elsőként, Kínában bejelentő Szijjártó Péter külügyminiszter a jelek szerint nem érethetett egyet Hidvéghivel, ő ugyanis eltitkolta, hogy ki a győztes, azt elsőként az Index írta meg.

(via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.