Index: Mészárosék újítják fel a Budapest-Belgrád vasútvonalat a kínaiakkal együtt

2019 április 26., péntek 12:50
554

Tegnap mi is megírtuk, hogy Szijjártó Péter Pekingben bejelentette: eredményesen végződött a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására kiírt tender, kihirdették a győztest, egy kínai-magyar konzorciumot, és a kínált ár szerinte elfogadható. De azt elmulasztotta közölni, hogy ki a győztes.

Az Index információi szerint egy magyar és két kínai cég, az RM International Zrt., a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft és a China Railway Electrification Engineering Group konzorciuma a titokzatos nyertes.

A 750 milliárd forintos felújítás magyar résztvevője Mészáros Lőrinc Lőrinc érdekeltsége,

hiszen az RM International Zrt tulajdonosa a Mészáros és Mészáros Kft., illetve a szintén a család tulajdonában álló R-KORD Kft, képviselői között pedig Mészáros Lőrinc cégvezetői mellett ott találjuk nagyobbik lányát, Mészáros Beatrixot.

Szóval ez is a család pénze lesz.

A Budapest-Belgrád közti vasútvonal eredetileg 472 milliárdosra tervezett, már inkább 750, kamatostul pedig már 949 milliárdos beruházás, amely az optimista becslések szerint 2400 év alatt akár meg is térülhetne.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt