Nem jut munka magyar vállalkozóknak Belgrád-Budapest vasútvonal építésén, amire közel ezermilliárdot költenek a mi pénzünkből

gazdaság
2017 május 10., 14:52

Kizárólag kínai kivitelezők fogják építeni a Belgrád-Budapest vasútvonalat, magyar vállalkozóknak semmilyen munka nem jut majd, miközben a sok szakértő szerint teljesen fölösleges projekt magyar adófizetőkre jutó költsége 750 milliárd forint + kamat, tehát akár 949 milliárd forint lesz – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint sem szakmai tudásbeli, sem kapacitásbeli okai nincsenek annak, hogy a kormány csak kínai vállalkozókkal dolgoztatna 160 kilométeres, dupla sínpáros vasútvonal-fejlesztésnél. Ez jól mutatják akár Mészáros Lőrinc cégeinek többé-kevésbé sikeres vasútépítései.

A projekt egyébként komoly késésben van, az eredeti verzió szerint már át kellett volna adni, ehhez képest még el sem kezdődtek a munkálatok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.