Pakisztán szünetelteti a gyermekbénulás elleni oltókampányt, mert gyakran megtámadják a segélymunkásait

külföld
2019 április 27., 09:37
comments 105

Pakisztánban az egészségügyi hatóságok bejelentették szombaton, hogy felfüggesztették a járványos gyermekbénulás elleni oltókampányt a segélymunkások elleni támadások miatt.

Az országban egy hét alatt több támadás is érte a kampányban résztvevőket, egy egészségügyi dolgozó meghalt, egy másik merényletben pedig a szakembereket kísérő két rendőr vesztette életét.

Pakisztán az egyik azon három országból a világon, ahol még mindig jelen van a járványos gyermekbénulás. A másik kettő Afganisztán és Nigéria.

Pakisztánban részben a mélyen gyökerező babonás aggodalmaktól, részben pedig a fegyveres erőszaktól való félelemtől vezérelve sok szülő nem engedi beoltatni gyerekét a betegség ellen.

A hatóságok tájékoztatása szerint fegyveresek a héten három támadást is végrehajtottak a kampányban részt vevő szakemberek ellen az ország nyugati területein, az afgán határ közelében. Az elkövetők elmenekültek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.