Pakisztán szünetelteti a gyermekbénulás elleni oltókampányt, mert gyakran megtámadják a segélymunkásait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pakisztánban az egészségügyi hatóságok bejelentették szombaton, hogy felfüggesztették a járványos gyermekbénulás elleni oltókampányt a segélymunkások elleni támadások miatt.

Az országban egy hét alatt több támadás is érte a kampányban résztvevőket, egy egészségügyi dolgozó meghalt, egy másik merényletben pedig a szakembereket kísérő két rendőr vesztette életét.

Pakisztán az egyik azon három országból a világon, ahol még mindig jelen van a járványos gyermekbénulás. A másik kettő Afganisztán és Nigéria.

Pakisztánban részben a mélyen gyökerező babonás aggodalmaktól, részben pedig a fegyveres erőszaktól való félelemtől vezérelve sok szülő nem engedi beoltatni gyerekét a betegség ellen.

A hatóságok tájékoztatása szerint fegyveresek a héten három támadást is végrehajtottak a kampányban részt vevő szakemberek ellen az ország nyugati területein, az afgán határ közelében. Az elkövetők elmenekültek. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.