Vizsgálatot indítanak a szemsérült kisfiú ügyében

Egészségügy
2019 április 27., 07:06
comments 109

A Népszava megkérdezte az egészségügyért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumát, nem kellene-e szerintük újragondolni a sürgősségi betegellátást, miután a héten egy 2 éves kisfiút, akinek bot fúródott a szemébe, csak azután láttak el a SOTE Szemészeti Klinikáján, hogy az anya rimánkodni kezdett. Az ügyeletes kórház még a gyereket szállító mentővel közölte, hogy ne szállítsák hozzájuk a sérültet, mert nincs műszerük a gyerek elaltatására, így nem tudják rendesen megvizsgálni. Így vitte a mentő a SOTE-ra a kisfiút, akinek bot fúródott a szemébe, ott viszont csak a baleset után 12 órával kapott megfelelő ellátást, a klinikán ugyanis diagnózis nélkül először nem akartak foglalkozni vele.

Az Emmi először annyit válaszolt a Népszavának, hogy ez a kórházak ügye, nem a minisztériumé, később viszont egy újabb kérdést az ÁNTSZ utódjának, a Nemzeti Népegészségügyi Központnak továbbítottak. Innen a lap azt a választ kapta, hogy április 26-án vizsgálat indult az ügyben.

Arról ugyanakkor nem írtak semmit, hogy mi a vizsgálat célja, tárgya, határideje. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.