Vizsgálatot indítanak a szemsérült kisfiú ügyében

2019 április 27., szombat 7:06
111

A Népszava megkérdezte az egészségügyért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumát, nem kellene-e szerintük újragondolni a sürgősségi betegellátást, miután a héten egy 2 éves kisfiút, akinek bot fúródott a szemébe, csak azután láttak el a SOTE Szemészeti Klinikáján, hogy az anya rimánkodni kezdett. Az ügyeletes kórház még a gyereket szállító mentővel közölte, hogy ne szállítsák hozzájuk a sérültet, mert nincs műszerük a gyerek elaltatására, így nem tudják rendesen megvizsgálni. Így vitte a mentő a SOTE-ra a kisfiút, akinek bot fúródott a szemébe, ott viszont csak a baleset után 12 órával kapott megfelelő ellátást, a klinikán ugyanis diagnózis nélkül először nem akartak foglalkozni vele.

Az Emmi először annyit válaszolt a Népszavának, hogy ez a kórházak ügye, nem a minisztériumé, később viszont egy újabb kérdést az ÁNTSZ utódjának, a Nemzeti Népegészségügyi Központnak továbbítottak. Innen a lap azt a választ kapta, hogy április 26-án vizsgálat indult az ügyben.

Arról ugyanakkor nem írtak semmit, hogy mi a vizsgálat célja, tárgya, határideje. (Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt