Apa és két fia lehetettek a Sri Lanka-i merényletek fő szervezői, pénteken lelőtték őket

Pénteken a Sri Lanka-i rendőrség megtámadott egy házat, ahol a 21-i terrortámadásokért felelős embereket kerestek. A razziában 18 ember vesztette életét, köztük 6 gyerek is. A rendőrök szerint azért volt ennyi áldozat, mert a keresett terroristák közül volt, aki felrobbantotta magát.

A Reuters értesülése szerint a razzia fő célpontja Zahran Hasim, és az ő öccse és apja voltak. Mindhárman meghaltak a rajtaütéskor. Állítólag Zahran Hasim beszél azon a videón, amin a 21-i merényleteket méltatja valaki, síró gyerekek előtt állva. 

A pénteki rendőrségi rajtaütés után egy holttestet szállítanak el.Fotó: STRINGER/AFP

Április 21-én több mint 250 ember vesztette életét, amikor öngyilkos merénylők keresztény templomoknál, és nyugatiak körében népszerű szállodáknál robbantották fel magukat. A támadásokat a hatóságok szerint a pénteken lelőtt család tagjai koordinálhatták. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.