Apa és két fia lehetettek a Sri Lanka-i merényletek fő szervezői, pénteken lelőtték őket

Terrorizmus
2019 április 28., 08:29
comments 104

Pénteken a Sri Lanka-i rendőrség megtámadott egy házat, ahol a 21-i terrortámadásokért felelős embereket kerestek. A razziában 18 ember vesztette életét, köztük 6 gyerek is. A rendőrök szerint azért volt ennyi áldozat, mert a keresett terroristák közül volt, aki felrobbantotta magát.

A Reuters értesülése szerint a razzia fő célpontja Zahran Hasim, és az ő öccse és apja voltak. Mindhárman meghaltak a rajtaütéskor. Állítólag Zahran Hasim beszél azon a videón, amin a 21-i merényleteket méltatja valaki, síró gyerekek előtt állva.

A pénteki rendőrségi rajtaütés egyik áldozata.
photo_camera A pénteki rendőrségi rajtaütés után egy holttestet szállítanak el. Fotó: STRINGER/AFP

Április 21-én több mint 250 ember vesztette életét, amikor öngyilkos merénylők keresztény templomoknál, és nyugatiak körében népszerű szállodáknál robbantották fel magukat. A támadásokat a hatóságok szerint a pénteken lelőtt család tagjai koordinálhatták. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.