Apa és két fia lehetettek a Sri Lanka-i merényletek fő szervezői, pénteken lelőtték őket

Pénteken a Sri Lanka-i rendőrség megtámadott egy házat, ahol a 21-i terrortámadásokért felelős embereket kerestek. A razziában 18 ember vesztette életét, köztük 6 gyerek is. A rendőrök szerint azért volt ennyi áldozat, mert a keresett terroristák közül volt, aki felrobbantotta magát.

A Reuters értesülése szerint a razzia fő célpontja Zahran Hasim, és az ő öccse és apja voltak. Mindhárman meghaltak a rajtaütéskor. Állítólag Zahran Hasim beszél azon a videón, amin a 21-i merényleteket méltatja valaki, síró gyerekek előtt állva. 

A pénteki rendőrségi rajtaütés után egy holttestet szállítanak el.Fotó: STRINGER/AFP

Április 21-én több mint 250 ember vesztette életét, amikor öngyilkos merénylők keresztény templomoknál, és nyugatiak körében népszerű szállodáknál robbantották fel magukat. A támadásokat a hatóságok szerint a pénteken lelőtt család tagjai koordinálhatták. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.