Bevándorló nőket és lányokat gyilkolt az első ismert ciprusi sorozatgyilkos

Újabb, immár harmadik áldozatát találták meg vasárnap egy mesterséges tó mélyén Ciprus első ismert sorozatgyilkosának, egy külföldi nőkre vadászó hivatásos katonatisztnek. A 35 éves százados öt nő és két leánygyermek meggyilkolását vallotta be. 

Nicos Metaxas maga mutatta meg a rendőröknek a Nicosiától 32 kilométerre nyugatra fekvő mesterséges tavat, egy használaton kívüli rézbánya szennyvíztározóját, amelynek mérgező vizében elrejtette a megölt öt nő közül háromnak a holttestét. 

Nicos MetaxasFotó: Nikosz Metaxasz/Facebook/AFP

A hatóságok vasárnap felszínre hoztak a tó fenekéről egy holttestet rejtő bőröndöt, amelyet betondarabokkal süllyesztettek a mélybe. Megtaláltak egy második bőröndöt is, de azt egyelőre nem emelik ki, inkább tovább kutatnak a harmadik áldozat után. 

A két és fél éve kezdődött gyilkosságsorozatra azután derült fény, hogy két hete túrázók véletlenül felfedezték az egyik áldozat holttestét a rézbánya aknájában, egy hét múlva ugyanott pedig megtaláltak egy másik áldozatot is. A nyomozás hamar elvezetett a katonatiszthez, aki öt nő és két kiskorú lány megölését vallotta be. 

A férfi kizárólag a szigetországban dolgozó külföldi nőkre vadászott, áldozatai között van fülöp-szigeteki, nepáli és román is.

Nicos Anastasiades elnök osztozik a felháborodásban, és kijelentette, hogy a külföldi nőket meggyilkoló férfi tettei „ellentétesek kulturális hagyományainkkal és értékeinkkel.” Szombat este százak tüntettek az elnöki palota előtt, igazságot követelve.

A ciprusi rendőrfőnök belső vizsgálatot rendelt el, mivel sokan azzal vádolják a rendőrséget, hogy nem foglalkozott érdemben az eltűnési ügyekkel. A rendőrség első reakciójában azt közölte, jogszabályok korlátozzák az alaposabb nyomozó munkát, például a lehallgatásokat az eleinte nem túl súlyosnak látszó ügyekben. (Sun, MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.