Bombázták az éjjel Tripolit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Újra intenzív harcokról számoltak be Tripoliból, Líbia fővárosából.

Vasárnapra virradó éjszaka legalább egy órán keresztül bombázta a Halifa Haftar hadúr légiereje a várost, és egész éjjel lövöldözésektől volt hangos Tripoli. 

A több részre szakadt országban a polgárháború április elején újult ki, amikor az Egyiptom szövetségesének számító Halifa Haftar tábornok megkezdte a főváros ostromát, ahol az ENSZ által elismert hadurak vannak hatalmon.

Tripoli egyik védője.Fotó: FADEL SENNA/AFP

Az ostromban eddig közel 300 ember vesztette életét, és 35 ezren elmenekültek otthonukból. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.