Bombázták az éjjel Tripolit

Újra intenzív harcokról számoltak be Tripoliból, Líbia fővárosából.

Vasárnapra virradó éjszaka legalább egy órán keresztül bombázta a Halifa Haftar hadúr légiereje a várost, és egész éjjel lövöldözésektől volt hangos Tripoli. 

A több részre szakadt országban a polgárháború április elején újult ki, amikor az Egyiptom szövetségesének számító Halifa Haftar tábornok megkezdte a főváros ostromát, ahol az ENSZ által elismert hadurak vannak hatalmon.

Tripoli egyik védője.Fotó: FADEL SENNA/AFP

Az ostromban eddig közel 300 ember vesztette életét, és 35 ezren elmenekültek otthonukból. (DW)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.