Harmadszor tartanak választást négy éven belül Spanyolországban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Spanyolországban parlamenti választást tartanak vasárnap, közel 37 millió polgárt várnak az urnákhoz. Nem egyszerű megtippelni az eredményt, mert az utolsó felmérések szerint a választók közel 40 százaléka bizonytalan volt abban, hogy végül melyik pártra szavazzon. Hétfő óta tilos közvélemény-kutatási adatokat közölni ráadásul, és azóta volt két fontos tévévita is, ami még befolyásolhatta az embereket.

A korábbi felmérések szerint a legtöbb szavazatot a szocialisták kaphatják, akik az utóbbi hónapokban kisebbségi kormányt alakítva vezették az országot. A második helyre a néppárt az esélyes, akiknek eddig a legtöbb képviselőjük volt, de többször egymás után sem voltak képesek stabil kormányt alakítani, megfelelő szövetségesek híján. Ezért többször is előre hozott választást tartottak, majd kénytelenek voltak átadni az ország vezetését a baloldalnak.

Néppárti kampányzáró Madridban.Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto

A harmadik helyért nagy verseny van a balra húzó populista Podemos és a liberális Ciudadanos között, és először alakíthat frakciót az ötödik helyre várt szélsőjobboldali Vox. A következő kormány megalakításakor sokat számíthat a kis regionális pártok eredménye is. (Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.