Tízezren tekertek az esőben a biciklibarát Budapestért

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A rendőrség becslése szerint 10 ezren voltak a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson, amit a 2024-ig szükséges kerékpáros fejlesztésekért tartottak - írja közleményében a Magyar Kerékpárosklub.

A szervezet 12+1 pontban foglalta össze, mit kéne tennie a következő főpolgármesternek ahhoz, hogy a Budapest kielégítse a lakói kerékpározás iránti igényét, aminek eredményeként azok is kerékpárral közlekedhetnének, akik még nem teszik. Értékelésük szerint Tarlós István, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert is számonkérhető, pozitív választ küldött a szervezetnek, bár nem azonos mértékben tettek vállalásokat. 

Az I bike Budapest felvonuláson azt mondták, még egy választás előtt sem volt pártokon átívelő független támogatása a kerékpáros városfejlesztésnek. 

A város tucatnyi pontjáról, de még az agglomerációból és Pozsonyból is szervezett csoportok indultak a felvonulásra, amelynek célja az volt, hogy egy napra megmutassa, milyen jó hely lehetne a bringás Budapest. A felvonuláson lezárt utakon tekertek át 10000-en Budapest legszebb, egyben leginkább fejlesztésre szoruló pontjain. Rövidített útvonalon tekertek a kisgyerekes családok, több helyen utcazenészek várták a menetet. A menet a Margitszigetről indult, négy híd, Óbuda, a rakpartok, az Alagút, a Lánchíd és az Andrássy út érintésével a Városligetben bringaemeléssel ért véget. A felvonulás előtt a Kerékpárosklub 12 és egy pontot állított össze az önkormányzati választásokra, olyan fejlesztéseket sorolva, melyekre a következő 5 éves ciklusban mindenképp szükség lesz a város bringázhatóbbá tételéhez. Tarlós István, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert is támogatásáról biztosította a programot, bár eltérő mértékben.

Ez a Kerékpárosklub 12+1 pontja: