5 év után új videóval jelentkezett az Iszlám Állam vezére

Öt év után videoüzenetet tett közzé az Iszlám Állam többször is halottnak vélt vezetője. A terrorszervezet fő médiumának számító al-Furkán hétfőn közölt felvételen Abu Bakr al-Bagdadi fogadkozik, hogy bosszút fog állni a harcosaik meggyilkolásáért és bebörtönzéséért.

Fotó: al-Furkán/AFP

A 18 perces videón – ami az elején látható felirat alapján áprilisban készülhetett, és a hitelességét egyelőre nem sikerült független forrásból megerősíteni – többek között azt mondta, 8 országban 92 műveletet hajtottak végre. Méltatta a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadásokat, amiket a szíriai Baghúzban rájuk mért vereség megtorlásaként követtek el.

Fotó: al-Furkán/AFP

Ez volt a dzsihadisták vezetőjének első megjelenése azóta, hogy 2014-ben az iraki Moszulban beszédet mondott az an-Núri mecsetben. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.