5 év után új videóval jelentkezett az Iszlám Állam vezére

Öt év után videoüzenetet tett közzé az Iszlám Állam többször is halottnak vélt vezetője. A terrorszervezet fő médiumának számító al-Furkán hétfőn közölt felvételen Abu Bakr al-Bagdadi fogadkozik, hogy bosszút fog állni a harcosaik meggyilkolásáért és bebörtönzéséért.

Fotó: al-Furkán/AFP

A 18 perces videón – ami az elején látható felirat alapján áprilisban készülhetett, és a hitelességét egyelőre nem sikerült független forrásból megerősíteni – többek között azt mondta, 8 országban 92 műveletet hajtottak végre. Méltatta a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadásokat, amiket a szíriai Baghúzban rájuk mért vereség megtorlásaként követtek el.

Fotó: al-Furkán/AFP

Ez volt a dzsihadisták vezetőjének első megjelenése azóta, hogy 2014-ben az iraki Moszulban beszédet mondott az an-Núri mecsetben. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.