Gyanúsítottként hallgatták ki a momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Központi Nyomozó Főügyészég közleménye szerint hivatalos személye elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatták ki Szarvas Koppány Bendegúzt, a DK volt és a Momentum jelenlegi politikusát.

A közlemény szerint Szarvas Koppány Bendegúz

„2018. december 12-én és 13-án az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken, a rendezvény biztosítását, illetve a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfal tagjai irányába célzottan eldobott egy nem azonosítható tárgyat, több meggyújtott füstképző eszközt, mely a rendőrök látásának és légzésének megnehezítésével akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását. Ezen túlmenően egy 400 ml-es – kapszacinoid hatóanyagú tartalmú – könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd ugyanezen rendőrök irányába célzottan eldobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy a rendőri csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrt.”

Az ügyészség szerint a politikus a gyanúsítás ellen panasszal élt, és nem tett vallomást.

A 444 kérdésére, hogy valóban fújt-e a rendőrökre könygáz spay-vel, gyújtott-e füstbombát és dobálta-e a sorfalat, Szarvas Koppány Bendegúz azt mondta, hogy a folyamatban lévő jogi eljárással kapcsolatban nem akar nyilatkozni, mert „nem kíván muníciót biztosítani az ügyészségnek”.