Gyanúsítottként hallgatták ki a momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Központi Nyomozó Főügyészég közleménye szerint hivatalos személye elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatták ki Szarvas Koppány Bendegúzt, a DK volt és a Momentum jelenlegi politikusát.

A közlemény szerint Szarvas Koppány Bendegúz

„2018. december 12-én és 13-án az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken, a rendezvény biztosítását, illetve a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfal tagjai irányába célzottan eldobott egy nem azonosítható tárgyat, több meggyújtott füstképző eszközt, mely a rendőrök látásának és légzésének megnehezítésével akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását. Ezen túlmenően egy 400 ml-es – kapszacinoid hatóanyagú tartalmú – könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd ugyanezen rendőrök irányába célzottan eldobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy a rendőri csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrt.”

Az ügyészség szerint a politikus a gyanúsítás ellen panasszal élt, és nem tett vallomást.

A 444 kérdésére, hogy valóban fújt-e a rendőrökre könygáz spay-vel, gyújtott-e füstbombát és dobálta-e a sorfalat, Szarvas Koppány Bendegúz azt mondta, hogy a folyamatban lévő jogi eljárással kapcsolatban nem akar nyilatkozni, mert „nem kíván muníciót biztosítani az ügyészségnek”.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.