Indul a szúnyogirtás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A héten kezdődik az országos szúnyoggyérítési program – közölte a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Mukics Dániel azt mondta, első lépésként a Balaton térségében, a Körösök mentén és a Duna alsó szakaszán kezdik meg a védekezést biológiai eljárással. A héten 2200 hektárnyi vízfelületet kezelnek.

A munkálatok elkezdése a csapadékossá váló időjárás, így az élőhelyek bővülése miatt vált sürgetővé – mondta.

A biológiai eljárásnál egy baktérium által termelt, fehérjetartalmú folyadékot juttatnak a szúnyogok tenyészőhelyein a vízbe. A szer kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, ártalmatlan minden más élőlényre.

Később kémiai anyagok permetezésével is folytatják a szúnyoggyérítést. A kémiai szúnyoggyérítés kezdetétől folyamatosan közzéteszik a katasztrófavédelem honlapján, hogy melyik napon, melyik településen permeteznek.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a lakosság a ház körüli tenyészhelyek felszámolásával is sokat tehet a szúnyogok számának csökkentéséért: a vízzel teli vödrökben, esővíztározókban, hordókban, kaspókban ugyanis ezerszámra fejlődhetnek lárvák. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.