Orbán Viktor bevándorlásellenes programját kellett aláírniuk a józsefvárosi óvónőknek

A HVG a birtokába jutott hang és képfelvételekre hivatkozva arról ír, hogy egy józsefvárosi óvodában Orbán Viktor 7 pontos bevándorlás elleni programját kellett aláírniuk az ott dolgozóknak, akikkel azt közölték:

Felülről jött a kérés.

Oktatási intézményekben, így az óvodákban is, tilos politikai tevékenységet folytatni, így akár aláírásokat gyűjteni a miniszterelnök mellett. Ennek ellenére az önkormányzattól függő helyzetben lévő óvónőknek nem sok választása volt, mint hogy aláírják az íveket. A lap szerint a szülőkkel azért nem próbálták aláíratni a miniszterelnök támogatásáról szóló papírokat, mert tartottak a botránytól.

A józsefvárosi önkormányzat szerint lényegében félreértés történt, az óvónőkre senki sem gyakorolt nyomást, de mivel nem figyelmeztették őket megfelelően, hogy az óvodában, teljesen saját jószántukból sem lehet aláírásokat gyűjteni, ezért Sántha Péterné alpolgármestertől elveszik az oktatási ügyek felügyeletét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.