A kormánypárti trollblogon betámadott angoltanárnő lett az ellenzék közös jelöltje Baján

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedd délután a Sikeres Bajáért Egyesület fórumán jelentették be, hogy Nyirati Klára, helyi angoltanár lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon. 

Az eseményen Nyirati elmondta, hogy 26 évesen belépett a Fideszbe, mert úgy érezte, hogy a tettre kész fiataloké a jövő, de három évvel később jött a székházbotrány, és akkor az egész bajai csoporttal együtt kilépett a pártból. majd 24 évig nem politizált, de amikor megismerkedett a Momentummal, meglátta bennük azt az erőt, amit 30 évvel korábban az akkori Fideszben. 

Nyirati Klára januárban már szerepelt a 444-en, amikor egy Bajai Nemzeti Oldal nevű blog az országos fideszes média szóhasználatához kísértetiesen hasonló nyelvezettel kezdett lejáratócikkeket publikálni róla és más tanárokról. 

Nyirati Klára, az egyik helyi egyházi iskola angoltanára azért került fel a blogra, mert a Momentum helyi elnökeként részt vett egy budapesti tüntetésen, egy másik bajai tanárt pedig O1G-s Facebook-profilképe miatt pécézett ki az ismeretlen szerző.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.