A bajai lángososnak és két tanárnak is nekiment a névtelen kormánypárti trollblog

  • Egy Bajai Nemzeti Oldal nevű blog az országos fideszes média szóhasználatához kísértetiesen hasonló nyelvezettel kezdett lejáratócikkeket publikálni bajai tanárokról, amiért az ellenzékkel szimpatizálnak.
  • Nyirati Klára, az egyik helyi egyházi iskola angoltanára azért került fel a blogra, mert a Momentum helyi elnökeként részt vett egy budapesti tüntetésen, egy másik bajai tanárt pedig O1G-s Facebook-profilképe miatt pécézett ki az ismeretlen szerző.
  • De a blog beleszállt a bajai lángosozót korábban üzemeltető, jótékonykodó vállalkozóba is, amiért Szél Bernadett az ő nyakában ülve beszélt az MTVA székháza előtt.
  • A 35 ezres város felbolydult a történtek miatt, rengeteg emberhez jutott el a blog mocskolódása, a helyi ellenzék közösen ki is állt a blogra felkerült bajaiak mellett.
  • Hogy ki írta a posztokat, az még mindig nem tudja senki, de korábban létezett egy másik weboldal is Bajai Nemzeti Oldal néven, az főleg az MSZP-t, a DK-t meg a Jobbikot szapulta. A Bajai Nemzeti Oldalnak 5700 követője van a Facebookon, itt a saját posztok mellett a fideszes médiabirodalom írásait osztják meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.