Az amerikai kormány támogatja, hogy a venezuelai hadsereg álljon át az ellenzék oldalára

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Az amerikai külügyminiszter kedden a Twitteren közölte, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben támogatja Juan Guaidó venezuelai ellenzék vezető felhívását a hadsereg átállására Nicolás Maduro elnök rendszere ellen.

Guaidó kedden kitett egy videót az internetre, amin utcára hívta híveit, és azt mondja, megkezdi Maduro elnök leváltását célzó műveletének utolsó részét. A videóban azt kéri a hadseregtől is, hogy álljanak mellé, de nem világos, mekkora támogatást kap a katonaságtól. A videón ugyanakkor katonák között beszél, tehát valószínűleg vannak már most olyan katonák, akik támogatják. 

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azt írta, az Egyesült Államok a venezuelai nép mellett áll a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelmében, és támogatja a Guaidó által bejelentett Operación Libertad (Szabadság Hadművelet) megindítását. 

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó - miután lövések dördültek el azon a caracasi légitámaszponton, ahol kedden Juan Guaidó tartott nagygyűlést - szintén Guaidó pártjára állt, és emlékeztetett arra, hogy a venezuelai hadseregnek kötelessége megvédeni az alkotmányt és a dél-amerikai ország népét. (BBC/MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.