Felszámolás alá került Orbánék 3 milliárdból alapított Központi Adatfeldolgozója

politika
2019 április 30., 03:37
comments 218

Az Orbán-kormány 4 éve létrehozott 3 milliárd forintból egy céget KAF, azaz Központi Adatfeldolgozó Zrt. néven. Hogy pontosan mi volt vele a terv, az valószínűleg sosem derül már ki, ugyanis felszámolás alá került a vállalat, mert a bíróság által is jogosnak vélt kifizetetlen követelések állnak fenn vele szemben.

A kormány azonban továbbra sem adná ki a kezei közül a céget, néhány napja stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánították valószínűleg annak érdekében, hogy a felszámolást a kormányzati felügyelet alá tartozó Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. végezhesse. Így tényleg a lehető legkevesebb információ jut majd nyilvánosságra arról, pontosan mi is lett volna a feladata ennek a 3 milliárdos cégnek, miért nem lett belőle semmi, és hogy hová lett belőle a pénz. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.