Hiába vonták vissza a Mészárosnak és Tiborcznak kedvező helyi határozatot Keszthelyen, marad a megemelt beépíthetőség

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Múlt héten vonta vissza Keszthely képviselőtestülete a a város vízparti területeinek kiemelt fejlesztési státuszát - ez volt az a helyi határozat, mely Mészárosnak és Tiborcznak kedvezett volna. A hirbalaton.hu szerint viszont ettől megmarad a megemelt beépíthetőség, erről ugyanis már a január 8-i testületi ülésen döntöttek. 

A kiemelt fejlesztési státusz csupán azt segítette volna, hogy gyorsabban haladjon a Balaton partján végighúzódó sétány rekonstrukciója, a kikötők és a város két régi hotele, a Hullám és a Balaton Szálló felújítása vagy újraépítése. Idén március 15-én lépett hatályba az új Balaton-törvény, ami szigorítja a vízparti építkezés szabályait, ezt próbálták több településen is beelőzni. Keszthelyen a helyiek tiltakozása miatt vonták vissza a helyi határozatot, de a hirbalaton.hu szerint ez semmiben sem változtat azon, hogy a januári döntés értelmében nőtt a beépíthetőség.

A keszthelyi kikötőben a beépíthetőség – az önkormányzati előterjesztések szerint – a korábbi 4-ről 10 százalékra, a maximális építménymagasság pedig 4,5 méterről 7,5 méterre nőtt. A lerobbant Balaton Szálló területén, és a Hullám Szállónál – ezek is Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartoznak –, továbbá az önkormányzati tulajdonban lévő sportpálya esetében a korábbi 30 százalékos maximális beépíthetőséget 50 százalékra emelték. A pavilonsor beépíthetősége 40-ről nőtt 50 százalékra. A megengedett építménymagasságokat 7,5 méterről 8 méterre emelték.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.