Kövér László támogatja, hogy szigorítsák a képviselők belépési jogát a közintézményekbe

Hadházy Ákos független képviselő írásban érdeklődött Kövér László házelnöknél, hogy ki biztosíthatja a képviselők belépését közintézménybe akkor, amikor a közintézmény ezt megtagadja, mivel a többször nem engedték be őket a közmédia székházába.

A válaszában Kövér az igazságügyi bizottság korábbi tájékoztatóját idézte, amiben a fideszes képviselők gyakorlatilag azt kérték, hogy szigorítsák a belépési jogaikat, és ezért felülvizsgálnák az országgyűlésről szóló törvényt. Kövér László pedig jelezte, hogy ezzel ő is egyetért, mivel értelmezési nehézségek állnak fenn. 

A házelnök megjegyezte azt is, hogy tavaly decemberben Hadházyék nem a képviselői belépési jog céljával összhangban akartak bemenni az MTVA székházába. Kövér szerint „biztosan nincs a belépési jog céljával összhangban az, ha az országgyűlési képviselő az MTVA épületébe például azért kíván belépni, hogy ott politikai üzeneteket olvasson vagy olvastasson be élő adásban”.

Igaz, azóta Hadházyék többször próbáltak tárgyalni az MTVA vezetésével, de mégsem mehettek a portánál tovább.  

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.