Kövér László támogatja, hogy szigorítsák a képviselők belépési jogát a közintézményekbe

POLITIKA
2019 április 30., 19:33

Hadházy Ákos független képviselő írásban érdeklődött Kövér László házelnöknél, hogy ki biztosíthatja a képviselők belépését közintézménybe akkor, amikor a közintézmény ezt megtagadja, mivel a többször nem engedték be őket a közmédia székházába.

A válaszában Kövér az igazságügyi bizottság korábbi tájékoztatóját idézte, amiben a fideszes képviselők gyakorlatilag azt kérték, hogy szigorítsák a belépési jogaikat, és ezért felülvizsgálnák az országgyűlésről szóló törvényt. Kövér László pedig jelezte, hogy ezzel ő is egyetért, mivel értelmezési nehézségek állnak fenn.

A házelnök megjegyezte azt is, hogy tavaly decemberben Hadházyék nem a képviselői belépési jog céljával összhangban akartak bemenni az MTVA székházába. Kövér szerint „biztosan nincs a belépési jog céljával összhangban az, ha az országgyűlési képviselő az MTVA épületébe például azért kíván belépni, hogy ott politikai üzeneteket olvasson vagy olvastasson be élő adásban”.

Igaz, azóta Hadházyék többször próbáltak tárgyalni az MTVA vezetésével, de mégsem mehettek a portánál tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.