Kövér László támogatja, hogy szigorítsák a képviselők belépési jogát a közintézményekbe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hadházy Ákos független képviselő írásban érdeklődött Kövér László házelnöknél, hogy ki biztosíthatja a képviselők belépését közintézménybe akkor, amikor a közintézmény ezt megtagadja, mivel a többször nem engedték be őket a közmédia székházába.

A válaszában Kövér az igazságügyi bizottság korábbi tájékoztatóját idézte, amiben a fideszes képviselők gyakorlatilag azt kérték, hogy szigorítsák a belépési jogaikat, és ezért felülvizsgálnák az országgyűlésről szóló törvényt. Kövér László pedig jelezte, hogy ezzel ő is egyetért, mivel értelmezési nehézségek állnak fenn. 

A házelnök megjegyezte azt is, hogy tavaly decemberben Hadházyék nem a képviselői belépési jog céljával összhangban akartak bemenni az MTVA székházába. Kövér szerint „biztosan nincs a belépési jog céljával összhangban az, ha az országgyűlési képviselő az MTVA épületébe például azért kíván belépni, hogy ott politikai üzeneteket olvasson vagy olvastasson be élő adásban”.

Igaz, azóta Hadházyék többször próbáltak tárgyalni az MTVA vezetésével, de mégsem mehettek a portánál tovább.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.