Fejrugdosásra volt válasz a bábuakasztás: Bede Zsolt–Ujhelyi István standoff az MSZP majálisán

Tbg
2019 május 1., szerda 11:50
294

Bede Zsolt fideszes elkötelzettségű aktivista-blogger Vadhajtás most a szocialisták május elsejei fórumán aktívkodott ezúttal, ám akciója nem sikerült hibátlanra. Ujhelyi István és az MSZP-vel szövetségben álló Párbeszéd képviselője, Jávor Benedek tartott fórumot a nagyobbik párt városligeti sátrában, erről a párt élőben közvetített a Facebookon.

A fórum 41. percénél megjelent Bede, és alpári bekiabálásokkal próbált vitába keveredni Ujhelyivel. A szocialista képviselő nem jött zavarba, hangerőben és modorban fölvette a fordulatot, majd egy ügyes hivatkozással kiprovokálta a provokátorból, hogy bevallja, tavaly októberben ő akasztott fel egy Ujhelyi-bábut a II. János Pál pápa (volt Köztársaság) téren.

Az ügyben a rendőrség is nyomozott, de eddig nem derült ki, ki állt az akció mögött. Bede azzal buktatta le magát, hogy elmondta Ujhelyinek, a bábut azért akasztotta fel, mert egy MSZP-s rendezvényen Orbán Viktor szobrát rugdosták évekkel ezelőtt. Bedének persze ez az állítása sem stimmelt, mert a híres dopemanes-Orbán-fejrugdosós demonstráció a Szolidaritás (illetve az akkor még Bajnai-féle Együtt) 2013-as rendezvénye volt. Bede ellen egyébként éppen garázdaság miatt folyik eljárás, mert labdával megrugdosott egy DK-s, aláírásgyűjtő sátrat.

Ujhelyi végül a közönséghez fordulva elmondta, nem először fordul elő a Vadhajtások aktivistájával, hogy hülyét csinál magából. Bede végül faszszopó kommunisták kiabálással lelépett a sátorból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt